+40 727 733 044 Valea Crangului

Centrul Generații

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul de zi “Generatii” din Bucuresti vine in intampinarea nevoilor varstnicilor, tinerilor si copiilor intr-o abordare “intergenerationala”, noua si unica in Romania. Centrul aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii si creeaza cadrul in care varstnicii, tinerii si copiii socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

“Familia Generatii” are in componenta:

– 30 de copii din familii monoparentale, cu situație financiară dificilă;

– 10 de vârstnici singuri, adesea cu o situație financiară dificilă;

– 10 voluntari

 

Generatii pentru ca:
– varstnicii evita singuratatea, depresia si izolarea si isi gasesc utilitatea prin participarea la diferitele activitati sau facand voluntariat in beneficiul celor tineri.
– copiii primesc ajutor la materiile unde intampina probleme, isi fac temele la after-school si isi imbunatatesc rezultatele scolare.
– tinerii primesc sansa sa isi continue studiile, sa invete o meserie si in acelasi timp invata sa se implice in viata comunitatii, simtindu-se astfel mai integrati si mai acceptati de catre societate. Faptul ca isi petrec timpul la centru ii tine departe de problemele cu care se confrunta adesea tinerii proveniti din centre de plasament sau familii dezorganizate (delincventa juvenila, abandonul scolar)
– voluntarii dedica cateva ore pe saptamana in beneficiul celor mai putin fericiti, castiga experienta de viata si au ocazia sa puna in practica cunostinte dobandite in cadrul orelor de curs sau al experientelor traite.

 

 

 

 

 

 

 

footer_generatii